Tiszteletbeli Kazah Konzul látogatása Kazahsztánban

Horváth László, tiszteletbeli kazah konzul részt vett az Olzhas Bektenov Kazah Köztársaság miniszterelnöke által megtartott Kazahsztán-Európiai Unió 14. kerekasztal ülésén. A találkozón részt vettek az Európai Unió tagállamainak diplomáciai misszióinak vezetői, valamint számos európai vállalat vezetői.

A TB konzul beszéde során megemlítette a Kazah- Magyar Alapot, azon belül is a mezőgazdasági projekteket emelte ki. Ezen kívül említést tett az útdíj projektről, az oktatási lehetőségekről, kazah diákok Magyarországon való tanulási lehetőségeiről. Beszédében meghívta a kazah miniszterelnököt Karcag városába.

Kazahsztán kormányfője tudomásul vette az uniós országokkal való partnerség kibővítésének fontosságát és szükségességét a fenntartható infrastruktúra fejlesztése érdekében, az ország folyamatosan nehéz árvízi helyzete közepette.

A Kazah Köztársaság Kormánya a mai naptól elfogadta a vízkészlet-gazdálkodási rendszer fejlesztésének koncepcióját. Végrehajtási eredményeként csökkentik a vízszállítás során keletkező, nem termelő veszteségeket. Javul az öntözött földek állapotának figyelemmel kísérésére szolgáló rendszer, valamint korszerűsítik a hidraulikus létesítményeket a veszélyhelyzeti veszélyek csökkentése érdekében.

 

Forrás: instagram/primeministerkz

 

Tiszteletbeli Kazah Konzulátus Karcag