A CER CARGO-ban tulajdonos lett a magyar állam

Cél a CER Csoport tőzsdei bevezetése

 

Új mozdonyok beszerzésére fordítja a vasúti árufuvarozásban közel kétévtizedes tapasztalattal rendelkező CER Csoport azt a 2,2 milliárd forint összegű tőkebefektetést, amelyben a Széchenyi Alapok és két független piaci társbefektető vesz részt. A Pénzügyminisztérium alá tartozó, a hazai KKV-k és nagyvállalatok tőzsdei megjelenését elkötelezetten támogató alapkezelő megteremti annak lehetőségét, hogy a CER Csoport részvényei 2022 végéig bevezetésre kerülhessenek a Budapesti Értéktőzsdén.

A 160 főt foglalkoztató cég tavalyi szállítási kapacitása 4 millió tonna felett volt, a 11 saját és 8 bérelt mozdonyból álló flotta azonban nem biztosít elegendő szabad kapacitást. Jelenleg ez a forgalomnövekedés elsődleges korlátja, így a befektetést a mozdonyflotta bővítésére tervezik fordítani. A fejlesztést abból a 2,2 milliárd forint összegű tőkebefektetésből valósítják meg, amelyet a Széchenyi Alapok  és két független piaci társbefektető hajt végre. Az invesztíció hatására a CER Csoport méretben és eredményességben egyaránt számottevő növekedést tervez elérni, saját tőkéjének értéke két éven belül várhatóan meg fogja haladni a 10 milliárd forintot. A társaság tervei szerint 2022 végéig bevezetteti papírjait a BÉT-re.

A Széchenyi Alapok és CER CARGO között létrejött szerződés aláírására 2020. július 23-án került sor. A témával kapcsolatos sajtómegjelenések az alábbi linkeken olvashatók:

 

magyarhirlap.hu

 

iho.hu

 

infosart.hu

 

mfor.hu

 

autopro.hu

 

portfolio.hu

 

CER CARGO HOLDING