GYÁSZKÖZLEMÉNY

Mélyen megrendülve adjuk hírül, hogy Kukely Márton a CER Cargo Holding SE vezérigazgatója 2019. augusztus 30-án rövid, de súlyos betegség után elhunyt.

 

Kukely úr az egész életét a vasútnak szentelte. A Moszkvai Állami Egyetemen végzett vasúti biztonsági rendszerek mérnökeként. 1980-tól kezdett a Magyar Államvasutak Zrt-nél dolgozni, Záhony körzetében. 1986-ban a MÁV központjában folytatta hivatását, ahol 1993-ban kinevezték a vasúti teherszállítás igazgatójává. 1997-ben a MÁV vezérigazgató-helyettesének választották, 1999 és 2002 között pedig a MÁV vezérigazgatója volt.

2004-ben Kukely úr lett az első magyar magánvasút, az MMV vezérigazgatója.

2006-ban került a CER Hungary Zrt-hez, ahol vezérigazgató-helyettes pozícióban kezdte meg munkáját, majd 2012-ben a cég vezérigazgatója lett. 2015-től a CER Csoport vezérigazgatójaként folytatta pályafutását.

Társadalmi tevékenységként, 2012 óta a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület ellenőrző bizottságának elnöke volt.  

Munkáját mindig maximális szakértelemmel, odafigyeléssel, felelősséggel látta el. Vasút iránti szenvedélye, hivatása iránti lojalitása kísérte végig munkásságát. Személye elvesztése hatalmas veszteség a vasút szakmának.

Kukely urat a CER cégcsoport és a LAC Holding Zrt. saját halottjának tekinti.

 

Nyugodjék békében!