Lezajlott a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság hetedik ülése Horváth László tiszteletbeli kazah konzul részvételével

Varga Mihály Magyarország pénzügyminisztere és miniszterelnök-helyettese, és Ruslan Dalenov Kazah Köztársaság nemzetgazdasági minisztere és miniszterelnök-helyettese szervezésében 2020. november 27-én virtuálisan lezajlott a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság hetedik ülése.

 

Horváth László, tiszteletbeli kazah konzul is részt vett az ülésen. Horváth úr beszédében kiemelte, hogy mindig fontos küldetésének érezte a keleti nyitás és a diplomáciai kapcsolatok erősítését. „A COVID-19 vírus sem állíthat meg abban, hogy e küldetésemet az adott körülmények között minden tudásomat belevetve folytassam. Bízom benne, hogy ez a mai találkozó sikeres lesz abban, hogy az elmúlt időszakot felélénkítsük, és a megújult erővel mélyítsük magyar-kazah kapcsolatunkat kereskedelmi, gazdasági és kulturális területen is.” – mondta.

 

Tiszteletbeli konzul úr kihangsúlyozta, hogy több (főként agrár és vasúti árufuvarozás) területen is komoly munkálatok előkészületei zajlanak, melyek a két ország között üzleti kapcsolatok erősítését szolgálja.

 

Horváth László úr az ülést megelőző nap Jambulat Sarsenov úrral, az Üzleti Tanács kazah társelnökével egy rendhagyó, kétszemélyes munkamegbeszélést folytatott, mely a két ország közötti, jövő évi és hosszabb távú lehetőségekről szólt.

 

Tiszteletbeli Kazah Konzulátus