Az ES 1000-M mozdony második üzemeltetője a CER Cargo Holding

A CER Cargo Holding, a két megrendelt EffiShunter 1000-M mozdony közül az elsővel bővítette flottáját. Az átadási ceremónia 2020. július 28-án, a CZ LOKO Jihlava-i üzemében került megrendezésre, mindkét vállalat legmagasabb képviselőinek részvételével. A második mozdony átadására idén augusztusban kerül sor.

A magyar, szlovák és a cseh vasúti piacon stratégiai fontosságú a megbízhatóan és jól működő dízelkapacitás biztosítása. A megfelelő dízelkapacitással rendelkező árufuvarozó vasúti társaságok helyzeti előnyben vannak a vasúti piac, és a pályahálózat sajátosságaiból eredően, mindhárom országban. Ezért is erősíti a dízel flottáját a megbízható CZ Loko mozdonyokkal a CER csoport. 

Az átadási ceremónia keretein belül a két cég legmagasabb beosztású képviselője aláírt egy adás-vételi szerződést további két mozdony megvásárlására, melyet a Széchenyi Alapok forrásból valósít meg a CER Csoport. A két megrendelt mozdony típusa: 365 006-6-os (Effiliner3000) villany mozdony és a 742 762-8-as (Effishunter1000m) dízel mozdony.

 

CER CARGO