A Tiszteletbeli Kazah Konzul kerekasztal megbeszélésen vett részt a kazah gazdasági-üzleti kapcsolatok erősítése céljából

2019. december 12.-én Horváth László Tiszteletbeli Kazah konzul részt vett a Kazah Köztársaság nagykövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett kerekasztal beszélgetésen, melynek Kazahsztán befektetési lehetőségei volt a témája.

Az eseményen részt vettek a Kazakh Invest Nemzeti Vállalat, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Export - Import Bank, a Pénzügyminisztérium képviselői, valamint több, mint 20 vezető magyar cég képviselője.

Zsanibek Abdrashov a Kazah Köztársaság magyarországi nagykövete beszédében ismertette Kazahsztán közelmúltbeli politikai és társadalmi-gazdasági fejleményeit, jelenlegi helyzetét és befektetési lehetőségeit, kifejtette az ország jövőbe mutató fejlesztését célzó programjainak fő rendelkezéseit.

A kerekasztal megbeszélésen beszédet mondott Horváth László a Kazah - Magyar Üzleti Tanács társelnöke, a Kazah Köztársaság magyarországi Tiszteletbeli konzulja, mely során kiemelte a magyar cégek kazah piacon történő megjelenési lehetőségeit és az eredményes együttműködéshez szükséges feltételek meglétét.

Az esemény alatt a résztvevő cégek képviselői lehetőséget kaptak, hogy megosszák vállalkozásuk tapasztalataival és terveivel kapcsolatos gondolatait a kazahsztáni üzleti tevékenységekkel összefüggésben, illetve intézményeik szerepét a kétoldalú kereskedelmi és üzleti kapcsolatok elősegítésében.

 

Tiszteletbeli Kazah Konzulátus