Tejben az erő: nehéz sorsú emberek kaptak segítséget

A szenttamási tejüzem tulajdonosai döntöttek a támogatás mellett

 

A szenttamási tejüzem projekt befejező szakaszához érkezett a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., melyet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által támogatott forrásból valósította meg. A cég vezetésében a próbagyártás során merült fel, hogy a folyamat során keletkezett – magas minőségű – tejet, jótékony célra ajánlják fel.

 

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. a Szenttamási szarvasmarhatartó telep korszerűsítése a végéhez érkezett. A Magyar Kormány által támogatott beruházás eredményeként a Szenttamási tehenészeti telepen, korszerű épületekkel, technológiával és kiszolgáló létesítményekkel rendelkező szarvasmarhatartó telep jött létre. A telep korszerűsítése mellett, létrejött egy tejüzem is, amelyben saját márkanévvel – Szenttamási tej – állítanak elő magas minőség terméket.

 

Mivel a tejüzem projekt a befejezéséhez érkezett, ezért elindult az úgynevezett próbagyártás is, mely azt jelenti, hogy most ellenőrzik a gyártási folyamat részleteit, melynek végén, ugyanolyan magas minőségű tej készül el, mely végül a polcokra is kerül. A tulajdonosokban a próbagyártás folyamata alatt fogalmazódott meg a segítő szándék, melyhez a térségben működő karitatív szervezetek segítségét kérték.

 

„A gazdasági tevékenységünk során is törekszünk az értékmentésre, éppen ezért szerettük volna, ha a nehéz helyzetben lévő emberekhez is jutna minőségi magyar termék. Felkerestünk két szolnoki szervezetet, akik maguk is segítséget nyújtanak az arra rászorulóknak, hogy működjünk együtt: mi adományként szállítunk nekik a tejtermékeinkből, ők pedig az ünnepekhez közeledvén szétosztják azokat igény szerint” – mondta el Tacopulosz Péter, a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. cégvezetője.

 

A Szolnok Kistérségi Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Hajléktalan-segítő Szolgálata, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki Családok átmeneti Otthona december 17-én megkapta az ígért tejtermékeket, így segítve több családot az ünnepek közeledtével.

 

Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.