Történelmet írt a MÁV-REC oktatási divíziója

2022-es évben különleges esemény történt a MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft. (továbbiakban MÁV-REC Kft.) Oktatási divíziójában. Egyik mozdonyvezető képzésünk végén ugyanis cégünk életében először avathattunk női járművezető kollégát, a KOMPLEX RAIL Kft. ifjú munkatársát, Balla Viktóriát. Hogy mi is a motivációja egy fiatal hölgynek arra, hogy nagyvasúti járművezető legyen? Nos, a legjobban az érintett tudja a választ:

 

„Nagyjából 8 éves lehettem, amikor ellátogattunk a Közlekedési Múzeumba szüleimmel. Ott az akkor már balesetet szenvedett 004-és Nohab ki volt állítva a múzeum elején. Azonnal megszerettem a mozdonyt! Ahogy haladt előre az idő ez a „szerelem” nem veszített az erejéből. Amint lehetőségem nyílt rá, megpróbáltam a MÁV-Startnál a motorvonat vezetői tanfolyamra bejutni, de ez sajnos nem sikerült.

Nem adtam fel, forgalmi szolgálattevőnek tanultam. Ebben az időszakban meghatározó élmények voltak azok az alkalmak, mikor mozdonyon utazhattam.

Aztán jött a lehetőség, a KOMPLEX RAIL Kft. felvételt hirdetett mozdonyvezető munkakörben. Több nem is kellett, mivel ez volt a vágyam, így hát beleadtam anyait-apait.

Álmaim megvalósításához a MÁV-REC Kft. képzése segített hozzá. A tanfolyamról csak jókat tudok mondani, minőségi oktatás, szuper oktatókkal! Az oktatók lelkiismeretesen adták át a tudásukat számunkra. Élvezet volt bejárni a képzésre! A tudás átadását jóindulatú szigor is jellemezte, hiszen a vasút nem játék, veszélyes üzem. 

Én mindig is olyan ember voltam, aki ha kitűzött egy célt maga elé, akkor nem adja fel, míg el nem éri azt, bármely nehézség is akadályozná. Elmondhatatlanul hálás vagyok a családomnak és a páromnak a támogatásért, amit Tőlük kaptam képtelenség szavakba önteni. Segítettek, nem hagyták, hogy feladjam, mikor nehéznek éreztem. Csodálatos érzés, hogy büszkék rám!

Jelenleg a KOMPLEX RAIL Kft-nél vagyok mozdonyvezető beosztásban. Szeretett mozdony típusomra is megszereztem a vizsgát, teljesült a célom, vezethetem a Nohabot. Szerencsés vagyok, hiszen ez a mozdony jelen van a KOMPLEX RAIL Kft-nél, így gyakran találkozhatok vele. A mozdonyvezetést hosszú távra tervezem, hiszen nincs, annál jobb munkahely, ahol azt csinálhatod, amit szeretsz!

Furcsa még a helyzet, sokan megnéznek, csodálkoznak. Ennek ellenére nagyon kedvesek mindenhol velem a vasúton, bármerre is járok az országban! 

Üzenem azoknak, akiknek a mozdonyvezetés az álmuk, hogy tenni kell érte, sokat kell tanulni, de sose adják fel az álmaikat! Boldogabb nem is lehetnék!”

 

Többet magunk sem tehetnénk hozzá, mint hogy mi is arra buzdítjuk, nemtől függetlenül, az összes potenciális jelentkezőt, hogy ha kedvet éreznek ehhez a munkakörhöz, ne habozzanak, ne adják fel az első nehézség esetén!

 

Az oktatási divízióban mozdonyvezető képzésekkel minden pályahálózaton (térségi, saját célú, országos) foglalkozunk. Járművezetői képzéseink mellett a vasút számos területén oktatásokat bonyolítunk le, például kocsirendező, tolatásvezető, raktárnok, egyszerűsített forgalmi alapképzés több munkakörben. Partnereink száma évről évre növekszik, mely annak is köszönhető, hogy az ő igényeik maximális figyelembe vételével szervezzük a képzéseket, választjuk ki az oktatókat az oktatás és a vizsgák napjait.

2021 őszén új helyszínre költözött a divízió, a Lurdy ház harmadik emeletére, ahol modern környezetben várjuk leendő és régi kollégáinkat, Partnereinket. További fejlesztési célokat határoztunk meg, így például tervezzük egy szimulátor beszerzését is. Honlapunkon (www.mavrec.hu) folyamatosan frissítjük az aktuális képzéseink listáját, melyet megtalál a „híreink” menüpont alatt.

 

MÁV-REC Railway Engineering Corporation Kft.